Anders Denken Podcast S2E07 met Tessa Duste
Tessa Duste over de vergroening van gebouwen en interieur | Anders Denken Podcast S02E07
In onze nieuwste Anders Denken Podcast gaat Tessa Duste, een van de Founders van MOSS, wat staat voor Makers of Sustainable Spaces, die zich specialiseren in volledige groenprojecten, variërend van tropische binnentuinen, intensieve groene daken tot stadslandbouwprojecten. De missie van MOSS is om natuur en groen terug te brengen in de bewoonde wereld. In deze podcast gaan Cis en Tessa dieper in op wat MOSS exact doet en de veranderingen van ideeën over groene architectuur die zij in de afgelopen 10 jaar tijd heeft meegemaakt.
Tessa’s achtergrond ligt in industrieel ontwerp, waarbij je als ontwerper vaak bezig bent met de trends en ontwikkelingen. Een vergroening waar mens, dier en natuur in balans staan, is iets waar Tessa heel blij van wordt. Ze merkt ook een steeds grotere behoefte aan meer groen:
“Toen we 10 jaar gelden begonnen moesten we echt uitleggen waarom we hiermee bezig waren, maar inmiddels is dat al heel anders. Ik denk dat periode van de COVID pandemie daar ook wel aan heeft meegeholpen, waar mensen natuurlijk voortdurend binnen moesten zitten, en hebben gemerkt wat het missen van interactie met mensen en natuur met een persoon doet. Hierdoor zijn mensen veel beter gaan begrijpen waarom we ons hiermee bezig houden.”
Duste spreekt ook over het verschil in ‘gewone’ en groene architectuur. “Er zit een ontzettend groot verschil in gewone architectuur en groene architectuur. Gewone architectuur is een degeneratief proces: Je hebt een gebouw opgeleverd en het ziet er piekfijn uit, maar na 10 jaar zie je ’t verval er langzaam in en na 20 jaar denk je wellicht al ‘er mag wel wat nieuws komen’.”
Ze vervolgt: “Bij groene architectuur, waar natuur een onderdeel van is, moeten we soms bij de oplevering aangeven dat ’t nog een seizoen of twee kan duren voordat het besproken resultaat echt te zien is. Maar het grote verschil is dat het na 10, 20 jaar wordt alleen maar mooier wordt. Dat is een geheel andere manier van denken, hoe we kijken naar ontwerpprocessen, duurzaamheid en daarmee dus ook de architectuur van gebouwen.”
Luister iedere laatste donderdag van de maand naar een nieuwe aflevering van de Anders Denken Podcast. Deze podcast prikkelt, informeert en inspireert op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid.
Kom werken voor paraDIGMA groep en help ons het verschil te maken op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid!
GERELATEERDE BERICHTEN
Hoe emotionele intelligentie leiderschap en samenwerking versterkt Wat is emotionele intelligentie? Hoe ontwikkel je het? En waarom draagt emotionele intelligentie bij aan goed leiderschap en een betere samenwerking in teams? In [...]
Wicher Schols, hoofddocent en partner bij The School of Life, over emotionele intelligentie | Anders Denken Podcast #22 In deze aflevering van de Anders Denken Podcast is Wicher Schols te gast. [...]
De Brein Regie Methode als dé oplossing voor de burnout Stress en burnout zijn serieuze uitdagingen op de werkvloer, met negatieve gevolgen voor zowel medewerkers als organisaties. Constante stress leidt tot [...]