Anders Denken Symposium

AD2022_2000x700

Welkom op paraDIGMA.nl

Anders Denken Symposium

Laat u inspireren tijdens het Anders Denken Symposium!

Wij adviseren en we prikkelen. Wij houden een spiegel voor en stimuleren werkgevers, leidinggevenden en HR professionals anders naar zichzelf én de organisatie te kijken. En dat in één uniek en inspirerend evenement. Elk jaar willen wij u opnieuw inspireren een aanzetten om eens buiten de lijntjes te denken. Dit doen wij tijdens het Anders Denken Symposium, hét jaarlijkse evenement van paraDIGMA groep.

Van inspiratieweek naar compleet symposium

Het Anders Denken Symposium is in 2015 ontstaan vanuit de gedachte om inspiratiesessies te houden voor onze klanten en collega’s om zo gezamenlijk te kijken naar innovaties, visies en onderscheidende ideeën binnen de wereld van duurzame inzetbaarheid. Vanuit deze ambitie werd de eerste inspiratieweek georganiseerd in 2015. Een week lang werden klanten en collega’s ontvangen waar Maarten van der Weijden, olympisch sporter en overwinnaar van kanker, als eerste gastspreker een inspirerende sessie gaf.

Na evaluatie van deze week ontstond het idee om er een enerverende inspiratiemiddag van te maken. Het Anders Denken Symposium was geboren! De eerste editie vond plaats in 2016 in de Jaarbeurs Utrecht, waarbij Victor Mids op spectaculaire wijze het symposium afsloot. In 2017 verhuisde het hele circus naar de Woonindustrie in Nieuwegein om daar op een andere manier te kijken naar het thema leiderschap. Hier werd onder andere in gegaan op het relatief nieuwe fenomeen ‘geluk op de werkvloer’, robotisering, en een afsluiting van topscheidsrechter en ondernemer Bjorn Kuipers.

Inspireren tot anders denken

In 2018 stond het Anders Denken Symposium in het teken van eigen regie, met als thema ‘Regisseren kun je leren’. Cabaretier William Bouva, onderzoeker en schrijver Eduard J. Baas en filmregisseur Martin Koolhoven sloten de dag af in Hilversum. In 2019 barstte het Flint Theater in Amersfoort uit zijn voegen om deelgenoot te zijn van de editie ‘De zin en onzin rondom vitaliteit’. Cardioloog Prof. dr Leonard Hofstra, neurobioloog Prof. dr Dick Swaab en psycholoog en seksuoloog Goedele Liekens gaven hier acte préséance, uiteraard was Rudo Vissers, CEO en oprichter van paraDIGMA groep, hier net als alle andere edities, ook aanwezig.

Nieuw format

2021 liet zien dat dat het organiseren van het symposium net even anders moest. En zo geschiedde: Met het thema ‘Anders Kijken’ werd het Anders Denken Symposium tot een 100% digitaal event vanuit de NXT Studio’s in Utrecht. Schrijfster Francien Regelink, CEO en oprichter van paraDIGMA groep Rudo Vissers, psychiator, filosoof en hoogleraar Prof. Dr. Damiaan Denys en historicus en schrijver Prof. Dr. Maarten van Rossum lieten ons door een nieuwe bril kijken en schenen hun blik op hun werkvelden.

Lekker Boeiend

Op donderdag 29 september 2022 vond het Anders Denken Symposium weer plaats als van ouds, maar dan beter en grootser. Met het thema ‘Lekker Boeiend’ werden 750 gasten in het Flint Theater in Amersfoort geïnspireerd. Gezien de krapte op de arbeidsmarkt zijn organisaties dringend op zoek naar nieuwe medewerkers en wordt er van alles uit de kast getrokken om nieuw talent binnen te slepen. Wanneer eenmaal het talent binnen is, dan moet u ervoor waken dat zij niet met een mooi aanbod naar een volgende werkgever gaan. Het binden en boeien is dan ook een hedendaags een hot topic. Talenten zijn cruciaal voor een organisatie, maar er is meer voor nodig dan enkel de meest aantrekkelijke werkgever te zijn. 

Met een mooie aftrap van de avond met paraDIGMA groep CEO Rudo Vissers, gevolgd door de boeiende verhalen van generatie expert Kim Jansen, coach Emilie Scholtens en internationaal fotograaf Jimmy Nelson. Een spetterende afsluiting van illusionist Hans Klok maakte het avondvullende programma compleet.

Graag tot volgend jaar

Graag delen wij ook alvast de datum voor volgend jaar van het Anders Denken Symposium, namelijk 28 september 2023. Wilt u dit niet missen? Schrijf u dan nu in voor onze nieuwsbrief. Wilt u heel het jaar door geïnspireerd en geprikkeld worden? Luister dan naar onze Anders Denken Podcast of neem een kijkje in ons Anders Denken Magazine.