Duurzame inzetbaarheid

Brandweer-15

Welkom op paraDIGMA.nl

De aanpak van paraDIGMA groep

Samen zetten we duurzame inzetbaarheid op de kaart

Duurzame inzetbaarheid is een veel voorkomend begrip. Het wordt tegenwoordig te pas en te onpas gebruikt. Bij paraDIGMA groep zien wij duurzame inzetbaarheid als volgt: de mate waarin medewerkers willen (motivatie) en kunnen (belastbaarheid) blijven werken, al dan niet bij dezelfde werkgever (employability), tot aan de pensioengerechtigde leeftijd en met het vermogen om daar zelf de regie (persoonlijk leiderschap) over te hebben.

Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk?

Duurzame inzetbaarheid op de werkvloer is erg belangrijk. Wanneer medewerkers duurzaam inzetbaar zijn, zorgt dit ervoor dat zij minder verzuimen dan medewerkers die dit niet zijn. Dit komt doordat de bevlogenheid, het verantwoordelijkheidsgevoel en de inzet van duurzame inzetbare medewerkers veel hoger is. En hoe minder medewerkers verzuimen, hoe meer geld u bespaart. Ook zijn duurzaam inzetbare medewerkers fitter en gemotiveerder. Hierdoor ervaren zij meer werkplezier en verhoogt de arbeidsproductiviteit.

Verantwoordelijkheid duurzame inzetbaarheid

Duurzame inzetbaarheid komt van twee kanten. De verantwoordelijkheid ligt niet alleen bij de medewerker zelf, maar ook grotendeels bij de werkgever. De medewerker is verantwoordelijk voor het uitzoeken van een baan en werkzaamheden die hij of zij leuk vindt en passend zijn. De verantwoordelijkheid van de werkgever zijn een positieve organisatiecultuur, goede arbeidsomstandigheden en een hoge kwaliteit van arbeid.

Duurzame inzetbaarheid in de organisatie

De wisselwerking omtrent duurzame inzetbaarheid tussen medewerker en werkgever is in iedere organisatie anders. Dit komt omdat iedere organisatie uniek is en andere uitdagingen heeft. Denk hierbij aan de fysieke belastbaarheid, het vitaliteitsbeleid en de mobiliteit van medewerkers. Wel zijn er twee overkoepelende factoren die van invloed zijn om de duurzame inzetbaarheid van uw organisatie, namelijk: een gezonde bedrijfscultuur en persoonlijk leiderschap.

Gezonde bedrijfscultuur

Een bedrijfscultuur noemen we ‘gezond’ wanneer medewerkers zinvol werk doen, vrijheid ervaren en waardering krijgen. Een goede aanvulling is wanneer medewerkers elkaar voorzien van eerlijke feedback door met elkaar in gesprek te gaan. Niet alleen wanneer het goed gaat, maar ook wanneer er ruimte is voor verbetering. Dit zorgt ervoor dat medewerkers zich kunnen ontwikkelen.

Een gezonde bedrijfscultuur is niet van de ene op de andere dag gerealiseerd. De snelheid is afhankelijk van de huidige status, het doel en de bereidheid om dit doel te halen. Dit moet vanuit de organisatie zelf komen.

Persoonlijk leiderschap

Persoonlijk leiderschap betekent de regie nemen over jouw eigen leven. Het leven splitsen we vaak op in twee onderdelen: werk en privé. Toch hebben deze twee onderdelen veel invloed op elkaar. Persoonlijk leiderschap gaat er ook om hoe gelukkig je bent en of jij stappen durft te zetten om (nog) gelukkiger te worden. Past jouw werk niet meer bij jou? Dan is de kans groot dat je hier buiten het werk ook mee zit en last van krijgt. Andersom geldt hetzelfde. Maar zolang de medewerker geen stappen onderneemt, zal zijn of haar probleem ook niet verdwijnen.

Duurzame inzetbaarheid in de praktijk

De aanpak van duurzame inzetbaarheid anders voor iedere organisatie. paraDIGMA groep kan u helpen om duurzame inzetbaarheid in de praktijk te brengen. Wij adviseren en prikkelen. Dit doen we door een spiegel voor te houden bij zowel organisaties als medewerkers. Verandering komt namelijk van binnenuit en zal alleen blijvend zijn wanneer een organisatie en medewerkers deze zelf in gang zetten.

Samen maken we uw organisatie klaar voor de toekomst!

Ook in uw branche

paraDIGMA groep is uw partner op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Wij zijn werkzaam in diverse branches zoals de bouw, zorg en het onderwijs en zijn daardoor altijd op de hoogte van de laatste ontwikkeling. Wij informeren u hier graag over en zoeken samen naar de beste oplossing.

Personal trainer-17.1

Gezonde bedrijfscultuur

Gezonde bedrijfscultuur vormt de basis

Een organisatie speelt een grote rol in het goed functioneren en de mate van vitaliteit van medewerkers. Immers, een medewerker is veel op het werk. Maar wat als een medewerker niet meer ‘de oude is’?
Opticien-11

Persoonlijk leiderschap in uw organisatie

Neem de regie met persoonlijk leiderschap

Hoe jij je voelt, binnen en buiten het werkt, is voor een groot deel afhankelijk van hoe jij in het leven staat.