Duurzame inzetbaarheid

Brandweer-15

Welkom op paraDIGMA.nl

De aanpak van paraDIGMA groep

Samen zetten we duurzame inzetbaarheid op de kaart

Duurzame inzetbaarheid is iets wat in enkele organisatie gewenst is, het zorgt namelijk voor: meer bevlogenheid en werkplezier, een hogere vitaliteit en arbeidsproductiviteit en voor minder verzuim. Toch is het niet in elke organisatie van zelfsprekend. paraDIGMA groep ondersteunt organisaties in de weg naar duurzame inzetbaarheid of om deze op een hoog niveau te houden.

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Duurzame inzetbaarheid wordt gezien als de mate waarin medewerkers willen en kunnen blijven werken, ook wel motivatie en belastbaarheid genoemd, al dan niet bij dezelfde werkgever (employability), tot aan de pensioengerechtigde leeftijd en met het vermogen om daar zelf de regie (eigenaarschap) over te hebben. In de praktijk laat dit zien dat medewerkers op de lange termijn beter kunnen inspelen in aanpassingen in hun omgeving en takenpakket zoals veranderingen in hun loopbaan en de ontwikkeling in de organisatie.

Duurzame inzetbaarheid in de organisatie

Er is niet een gouden regel die een organisatie kan volgen om bovenstaande binnen een dag uit te rollen. Iedere organisatie heeft andere uitdagingen en behoeften. paraDIGMA groep speelt hier ook, samen met u, op in. De mogelijke veranderingen leggen wij uw organisatie niet op, het is iets wat van binnen uit moet komen. Wanneer de motivatie er is om de verandering te omarmen, staan wij met diverse labels klaar om u op diverse vlakken te ondersteunen.

Ga van start

parDIGMA groep helpt u graag met het uitrollen van duurzame inzetbaarheid in uw organisatie. Wij ondersteunen alle branches en organisatiegroottes zoals zorginstellingen of de bouwsector. Neem contact met ons op voor meer informatie. Wilt u weten wat er verder nog speelt op het gebied van duurzame inzetbaarheid? Neem dan een kijkje op onze nieuwspagina. Hier plaatsen wij regelmatig artikelen die u kunnen ondersteunen in uw ontdekkingstocht.

Personal trainer-17.1

Gezonde bedrijfscultuur

Gezonde bedrijfscultuur vormt de basis

Een organisatie speelt een grote rol in het goed functioneren en de mate van vitaliteit van medewerkers. Immers, een medewerker is veel op het werk. Maar wat als een medewerker niet meer ‘de oude is’?
Opticien-11

Persoonlijk leiderschap

Neem de regie met persoonlijk leiderschap

Hoe jij je voelt, binnen en buiten het werkt, is voor een groot deel afhankelijk van hoe jij in het leven staat.