Infographic ‘Coronavirus en de werkvloer’: Blijf kalm, nuchter en doeltreffend

coronavirus
RIVM preventie Coronavirus in provincie Noord-Brabant
7 maart 2020
Update Coronavirus 13 maart: dienstverlening paraDIGMA groep
13 maart 2020

Infographic ‘Coronavirus en de werkvloer’: Blijf kalm, nuchter en doeltreffend

Het coronavirus houdt inmiddels heel de wereld in de greep. Ook in Nederland worden er op steeds meer plekken voorzorgsmaatregelen genomen. Zo ook binnen bedrijven, wat bij veel werkgevers en medewerkers zorgt voor enige onrust. Vooralsnog willen wij benadrukken om kalm te blijven en nuchter en doeltreffend met het nieuwe virus om te gaan.

Coronavirus en de werkvloer: infographic

Er spelen veel vragen bij werkgevers rondom de uitbraak van het coronavirus: wat betekent dit virus voor de werkvloer en welke maatregelen kunt u als werkgever treffen? En wat kunt u doen wanneer u symptomen van het coronavirus signaleert bij een medewerker? Om u zo goed mogelijk te informeren over (de preventie van) het coronavirus op de werkvloer, heeft Argo Advies, onderdeel van paraDIGMA groep, een infographic ontwikkeld.

Download de infographic

Extra maatregelen in Brabant

Sinds vrijdag 6 maart gelden voor er voor de inwoners van de provincie Noord-Brabant specifieke adviezen. Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, wordt geadviseerd sociale contacten te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Deze oproep blijft de komende dagen gelden, in ieder geval tot en met maandag 16 maart.

Aan werkgevers wordt geadviseerd om, waar dit redelijkerwijs mogelijk is, inwoners van Noord-Brabant thuis te laten werken. Tevens wordt van werkgevers gevraagd om de mogelijkheden van spreiding van werktijden te onderzoeken, zodat mensen minder met elkaar in contact komen. Deze aanvullende maatregelen kunnen bijdragen aan het tegengaan van besmetting, en gelden ook voor de komende zeven dagen.

Voor de rest van Nederland geldt:

Voor inwoners van de rest van Nederland blijft de oproep gelden om thuis te blijven bij verkoudheidsklachten of verhoging tot 38,0 graden Celsius, wanneer iemand contact heeft gehad met een patiënt met het coronavirus of wanneer iemand in een gebied is geweest waar veel patiënten zijn met het nieuwe coronavirus. Bij milde klachten hoeft de huisarts niet gebeld te worden, omdat het een gewone verkoudheid kan zijn.

Meer informatie

Het RIVM geeft dagelijks een update op hun website. paraDIGMA groep houdt deze informatie nauwlettend in de gaten. Indien relevant, houden we u op de hoogte van de ontwikkelingen.