Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk

Brandweer-21

Welkom op paraDIGMA.nl

Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk?

Het begrip vliegt u langs de oren: duurzame inzetbaarheid. De overheid, medewerkers, vakbonden, etc. vinden allemaal dat het heel belangrijk is voor uw organisatie. Maar waarom? Wat zijn de voordelen voor u als werkgever? paraDIGMA groep helpt u graag verder.

Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk? Neem contact op met paraDIGMA groep en kom erachter!

Duurzame inzetbaarheid op de werkvloer 

Waarom is duurzame inzetbaarheid zo belangrijk op de werkvloer? Duurzame inzetbare medewerkers verzuimen minder dan medewerkers die dit niet zijn. Dit komt doordat de bevlogenheid, het verantwoordelijkheidsgevoel en de inzet van duurzame inzetbare medewerkers veel hoger is. En hoe minder medewerkers verzuimen, hoe meer geld u bespaard. De inzetbaarheid van een medewerker wordt vanuit twee kanten bepaald. Niet alleen de medewerkers is hier verantwoordelijk voor, ook de werkgever levert hier een grote bijdrage aan. De medewerker is verantwoordelijk voor het uitzoeken van een baan en het uitvoeren van werkzaamheden die hij of zij leuk vinden en passend zijn. De werkgever is verantwoordelijk voor een positieve organisatiecultuur, goede arbeidsomstandigheden en een hoge kwaliteit van arbeid.

Hoe deze wisselwerking tussen medewerker en werkgever is, is in iedere organisatie anders. Iedere organisatie is namelijk uniek en heeft andere uitdagingen; zoals de fysieke belastbaarheid, het vitaliteitsbeleid of de mobiliteit van medewerkers. paraDIGMA groep ondersteunt organisaties en helpt met het inventariseren van de behoeften op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Op basis van deze informatie wordt er gekeken naar de succes en de pijnpunten en wordt er een actieplan opgesteld. Zo kan er op lange en op korte termijn het verschil gemaakt worden. 

Meer informatie

Waarom is duurzame inzetbaarheid belangrijk voor uw organisatie? Neem contact met ons op en wij helpen u graag verder met dit vraagstuk. Wat het pijnpunt ook is, wij kunnen hier altijd in ondersteunen. Met onze labels met kennis op alle deelgebieden van duurzame inzetbaarheid kunnen wij overal bij ondersteunen en hebben wij altijd een oplossing.