Anders Denken Podcast #22 met Wicher Schols: emotionele intelligentie als sleutel tot succes
Wicher Schols, hoofddocent en partner bij The School of Life, over emotionele intelligentie | Anders Denken Podcast #22
In deze aflevering van de Anders Denken Podcast is Wicher Schols te gast. Wicher is hoofddocent en partner bij The School of Life in Amsterdam en heeft uitgebreide kennis van emotionele intelligentie, teamcoaching en persoonlijke ontwikkeling. In de podcast deelt hij zijn visie op hoe we onze emoties beter kunnen begrijpen, effectiever kunnen communiceren en succesvol kunnen samenwerken. “Mensen met een hoge emotionele intelligentie begrijpen beter hoe ze in elkaar zitten en kunnen gemakkelijker verbinding maken met anderen.”
Emotionele intelligentie als sleutel tot succes
Wicher Schols geeft onder andere les in teamcoaching, communicatie, persoonlijke coaching en executive coaching bij The School of Life. In zijn trainingen staat de ontwikkeling van emotionele intelligentie centraal. Hij daagt mensen uit om goed naar zichzelf te kijken en zichzelf beter te begrijpen. Volgens Wicher is emotionele intelligentie de basis voor verbinding – zowel met jezelf als met anderen. In deze aflevering duikt hij dieper in de kracht van zelfbewustzijn, het ontdekken van patronen in ons gedrag en hoe deze ons kunnen helpen om te groeien. “Als je jezelf kent, kun je ook goed verbinden met anderen en daarmee een waardevolle bijdrage leveren aan je werk en aan de wereld. We hebben emotionele intelligentie nodig om ons zelfbewustzijn te vergroten.”
Zelfbewustzijn als bron van verandering
Wanneer medewerkers in een team over een hoge emotionele intelligentie beschikken, kunnen zij beter samenwerken. Wie zichzelf goed begrijpt, kan immers ook een ander beter begrijpen. “Het begint bij begrijpen hoe je in elkaar zit en wat je losmaakt bij een ander.” De eerste stap is dus het vergroten van zelfbewustzijn, zodat mensen zichzelf beter leren kennen. Alle inzichten die daaruit voortvloeien vormen de bron voor verandering, wat een langdurig proces is. Dit vereist openheid en zelfvertrouwen. “Heb je het zelfvertrouwen om dingen anders te doen dan je gewend bent?”, vraagt Wicher zich af in de podcast.
Benieuwd naar de inzichten en adviezen van Wicher?
Luister iedere laatste donderdag van de maand naar een nieuwe aflevering van de Anders Denken Podcast. Deze podcast prikkelt, informeert en inspireert op het gebied van duurzame inzetbaarheid.
Luister iedere laatste donderdag van de maand naar een nieuwe aflevering van de Anders Denken Podcast. Deze podcast prikkelt, informeert en inspireert op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid.
Kom werken voor paraDIGMA groep en help ons het verschil te maken op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid!
GERELATEERDE BERICHTEN
Een protocol voor rouw op de werkvloer, goed idee of niet? – Anders Denken Podcast #25 Vanaf dit jaar wordt rouwverlof wettelijk verankerd voor Nederlandse medewerkers. Fulltime medewerkers krijgen recht op [...]
In aflevering 25 van de Anders Denken Podcast deelt Berber Pasveer, voormalig verzuimmanager en tegenwoordig zelfstandig uitvaartondernemer, haar kennis over rouw en hoe je als organisatie om kunt gaan met rouw [...]
Anders Denken Podcast met Niels Gerritse: hoe een goede onboarding bijdraagt aan de duurzame inzetbaarheid van uw organisatie In aflevering #24 van de Anders Denken Podcast deelt Niels Gerritse, verantwoordelijk voor [...]