Invloed van persoonlijk leiderschap op duurzame inzetbaarheid

bouwplaats-11-spiegel-3

Welkom op paraDIGMA.nl

Wat is persoonlijk leiderschap?

De invloed van persoonlijk leiderschap op de duurzame inzetbaarheid

Duurzaam inzetbare medewerkers hebben plezier in hun werk en de energie om dit uit te voeren (vitaliteit), kunnen het werk fysiek en mentaal aan (werkvermogen) en zijn in staat om dit werk nu en in de toekomst te blijven doen (employability). Maar wat nu als een medewerker een van deze dingen niet meer kan? Ga je niet meer vol energie naar jouw werk? Begint het werk fysiek of mentaal te zwaar te worden of juist niet uitdagend genoeg? Dan kan je bij jezelf na gaan of het werk nog bij jou past. Bij deze vragen komt er persoonlijk leiderschap bij kijken. Maar wat is persoonlijk leiderschap eigenlijk?

Wat is persoonlijk leiderschap?

Bij paraDIGMA groep gaat persoonlijk leiderschap over een rij aan omstandigheden en de ‘grip’ die je daarop hebt. Om grip op jouw leven te houden, hebben of krijgen is het van belang dat je de verantwoordelijkheid hierover pakt. Past het werk niet meer bij je? Neem de verantwoordelijkheid om dit te veranderen. Wil je meer verdieping in jouw werk? Ga er zelf achteraan en maak dit bespreekbaar. Mensen die geen grip ervaren in hun leven, verzuimen ook vaker dan medewerkers die dit wel hebben.

Belang van een gezonde organisatiecultuur

Wanneer jij in vrijheid in jouw functie ervaart, zinvol werkt doet en gewaardeerd wordt, zal je sneller persoonlijk leiderschap tonen dan in een organisatie waarin dit niet vanzelfsprekend is. Goed kunnen presteren, vraagt niet alleen een investering en initiatief van de medewerker, de werkgever moet zich hiervoor ook inzetten. Vertrouwen speelt hierin een grote rol.

Verzuim zien als een kans

Wanneer het verzuimpercentage in een organisatie hoog is, is het goed om als werkgever na te gaan of dit wel kan. Er schuilen vaak andere redenen achter verzuim dan ‘ziek zijn’ alleen. Medewerkers die een mindere mate van persoonlijk leiderschap hebben, verzuimen sneller. Wij adviseren, prikkelen, houden een spiegel voor en stimuleren organisaties en medewerkers naar zichzelf te kijken, te reflecteren en stappen te zetten. Stappen naar meer werkplezier en bevlogenheid, minder verzuim en een hogere duurzame arbeidsproductiviteit.

paraDIGMA groep is uw businesspartner op alle deelgebieden van duurzame inzetbaarheid. Heeft u vragen over de duurzame inzetbaarheid in uw organisatie en wilt u werk maken van persoonlijk leiderschap? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag verder.

Het laatste nieuws