Samenwerking paraDIGMA Groep en BlijWerkt met steun van Mentha Capital

photo-of-people-holding-each-other-s-hands-3184423

Welkom op paraDIGMA.nl

Samenwerking paraDIGMA Groep en BlijWerkt met steun van Mentha Capital

paraDIGMA Groep en BlijWerkt gaan een samenwerking aan en vormen een nieuwe groep. Investeerder Mentha Capital neemt een meerderheidsbelang in de combinatie van de twee dienstverleners op het gebied van duurzame inzetbaarheid met meer dan 400 medewerkers. De transactie is onderhevig aan goedkeuring van de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa).

Met de samenwerking ontstaat een sterke en snel groeiende combinatie die de gevestigde orde uitdaagt met innovatieve werkwijzen. De combinatie biedt een breed pakket van dienstverlening waarbij een integrale aanpak en persoonlijke benadering centraal staan. Bij de ondernemingen zijn reeds 500.000 werknemers aangesloten, verspreid over het hele land. Klanten gaan profiteren van het complementaire dienstenpakket van beide bedrijven en er zal worden ingezet op deling van kennis en capaciteit.

paraDIGMA Groep is een snel groeiende groep bedrijven op het gebied van duurzame inzetbaarheid. Onderdeel Argo Advies is een arbodienst met een eigenzinnige kijk op verzuim, die leidt tot vooruitstrevend en zeer effectief verzuim- en gezondheidsbeleid in organisaties. De groep biedt verder onder meer psychologische interventies, outplacement en re-integratie, arbeidsdeskundig onderzoek en advies en bedrijfsopleidingen. paraDIGMA Groep werd in 2000 opgericht door Rudo Vissers, hij zal aanblijven als directeur en blijft aandeelhouder in de combinatie.

BlijWerkt is een arbodienst die onder de hoede van investeringsmaatschappij Gilde Healthcare is uitgegroeid tot een succesvolle, leidende en landelijk opererende speler waar persoonlijke aandacht voor cliënten centraal staat.

Mentha Capital neemt de aandelen in beide bedrijven over van de huidige aandeelhouders. Mentha investeert in gevestigde, winstgevende bedrijven die een duidelijk potentieel hebben om verder uit te breiden via organische groei, expansie in nieuwe markten en/of overnames. Mentha heeft 15 deelnemingen, actief in verschillende eindmarkten.

Rudo Vissers, paraDIGMA Groep: “Wij zijn erg verheugd dat we deze stap hebben gezet. Er ontstaat een unieke en zeer solide onderneming met een krachtige positie in de markt en grote sociaal maatschappelijke betekenis. Wij blijven kijken naar duurzame inzetbaarheid vanuit het perspectief van leiderschap en cultuur in organisaties, versterkt door een kwalitatief hoogwaardige medische basis.”

Ruud Pels, BlijWerkt: “Ik ben Gilde dankbaar voor de ondersteuning bij de ontwikkeling van ons bedrijf. Ik zie uit naar de samenwerking met Mentha en de paraDIGMA Groep. Door gebruik te maken van bij de paraDIGMA Groep aanwezige expertise op terreinen waarop we als BlijWerkt zelf nog minder actief zijn, kunnen we onze klanten straks nog beter bedienen.”

Barend Rutten, Mentha Capital: “Duurzame inzetbaarheid is een steeds belangrijker thema voor bedrijven en de maatschappij waarmee de vraag naar effectieve en innovatieve dienstverlening toeneemt. Door de krachten te bundelen kunnen paraDIGMA en BlijWerkt de kwaliteit en service naar haar klanten verder verbeteren en een solide basis leggen voor verdere groei.”

Gilde Healthcare kijkt tevreden terug op haar betrokkenheid bij BlijWerkt: “als sectorspecialist met een actieve groeistrategie hebben we veel waarde kunnen toevoegen bij BlijWerkt,” aldus Hugo de Bruin, partner bij Gilde Healthcare, “we zijn er van overtuigd dat BlijWerkt haar succesvolle strategie samen met Mentha Capital en de paraDIGMA Groep voort zal zetten de komende jaren.”

Heeft u vragen?

Neem dan contact op met de Servicedesk van paraDIGMA Groep via:servicedesk@paradigma.nl

Het laatste nieuws