Update Coronavirus 16 maart: aanvullende maatregelen

paradigma-argo-28

Welkom op paraDIGMA.nl

Update Coronavirus 16 maart: aanvullende maatregelen

Zoals reeds gecommuniceerd, volgt paraDIGMA groep de richtlijnen vanuit het RIVM op de voet. Rijksoverheid en het RIVM hebben op zondag 15 maart nieuwe aanvullende maatregelen bekendgemaakt.

Hieronder leest u enkele maatregelen die van belang zijn voor de dienstverlening van paraDIGMA groep. Wij blijven zoveel als mogelijk onze dienstverlening aanbieden in de vorm die u van ons gewend bent, zolang dit verantwoord en realistisch is.

Afspraken met medisch specialisten voorlopig telefonisch

Omdat het belangrijk is om de zorgprofessionals en kwetsbare mensen te beschermen tegen verdere verspreiding van COVID-19, heeft paraDIGMA groep besloten om afspraken met medisch personeel telefonisch te houden. Zo wordt het risico van nieuwe besmettingen van artsen en andere betrokkenen van het virus in deze setting verkleind. Alle gesprekken met artsen of verpleegkundigen worden telefonisch gepland t/m 6 april a.s. Deze datum is onder voorbehoud.

Heeft u een afspraak staan met een medisch professional binnen paraDIGMA groep? Dan wordt er contact met u opgenomen om de afspraak telefonisch in te plannen. Door grote drukte, kan het in sommige gevallen wat langer duren dan u van ons gewend bent.

Heeft u een afspraak ingepland met een van onze andere adviseurs? Dan vragen wij u om samen met de adviseur vast te stellen of de afspraak ook telefonisch gehouden kan worden of, indien noodzakelijk, verplaatst kan worden naar, vooralsnog, een moment na 6 april. Dit geniet vanuit paraDIGMA groep de voorkeur. Is het noodzakelijk om een afspraak toch fysiek te laten plaatsvinden, neem dan contact op met uw adviseur om de mogelijkheden te bespreken. Een fysieke afspraak vindt alleen plaats als dit verantwoord is.

Meer informatie voor werkgevers rondom Coronavirus 

Werkgevers wordt geadviseerd om, waar dit redelijkerwijs mogelijk is, medewerkers thuis te laten werken. Ook wordt van werkgevers gevraagd om te bekijken of werktijden gespreid kunnen worden. Daarnaast worden alle evenementen en bijeenkomsten met meer dan 100 deelnemers afgelast. Ook aan werkgevers wordt geadviseerd om zakelijke evenementen te annuleren. Deze aanvullende maatregelen kunnen bijdragen aan het tegengaan van besmetting. Deze maatregelen zijn, in ieder geval, van kracht tot 6 april 2020.

Daarnaast zijn de volgende aanvullende maatregelen van kracht tot, vooralsnog, 6 april:

 • Alle scholen en kinderopvangcentra in Nederland blijven vanaf 16 maart dicht tot en met 6 april.
  • Voor kinderen van ouders die in vitale beroepen werken, zoals in de zorg of bij de hulpdiensten, wordt opvang geregeld zodat ze aan het werk kunnen blijven.
 • Alle horeca en sportclubs zijn gesloten.
 • Houd tenminste 1,5 meter afstand van elkaar.
 • Alle reeds genomen maatregelen worden verlengd tot en met 6 april. Daarover hebben wij u reeds geïnformeerd.
  • Geen handen geven.
  • Bij klachten van verkoudheid, hoesten of koorts, wordt geadviseerd sociale contacten te beperken. Dat betekent: ga niet naar school, werk of plekken waar veel mensen bij elkaar zijn. Neem contact op met de huisarts als de klachten erger worden.
  • Vermijd het openbaar vervoer en andere openbare ruimtes.

Branchevereniging Oval heeft een Informatiesheet voor werkgevers over het coronavirus opgesteld en een document met vragen en antwoorden.

Via onze website wordt u op de hoogte gehouden van de laatste nieuwsfeiten.

Heeft u vragen?

Neem, daar waar mogelijk, direct contact op met uw contactpersoon binnen paraDIGMA groep of via ons algemene telefoonnummer: 088 032 2400

Het laatste nieuws