WAT SPEELT ER OP
HET GEBIED VAN
DUURZAME INZETBAARHEID

Van geldzorgen naar zorgen voor geld!

Ook last van een financiële kater na de feestdagen? De decembermaand is weer achter de rug: de periode waarin veel mensen zichzelf voornemen ‘dit jaar niet te gek te doen met cadeaus’ en vervolgens zich toch laten verleiden door al het moois en lekkers. Nu we in januari zijn aanbeland, zorgt de vraag: “Hoe ga ik deze maand rondkomen?” bij veel mensen voor onrust. Voor een deel van deze mensen is dit zelfs een maandelijks terugkerend probleem. Uit onderzoek blijkt namelijk dat 21% van de werkenden in Nederland lichte of ernstige betalingsproblemen heeft.

Niet alleen de decembermaand kan dus financiële gevolgen met zich meebrengen; dit soort momenten komen het hele jaar door aan bod. Denk bijvoorbeeld aan verjaardagen, de periode van belastingaangifte of de vakantieperiode. Mensen die leven in financiële onrust zien soms door de bomen het bos niet meer, waardoor het maken van bewuste en juiste keuzes lastiger wordt.

Hoe goed bent u als werkgever op de hoogte van financiële problemen bij medewerkers? En wat biedt u aan ondersteuning?

Maak geldzorgen bespreekbaar

Voor werkgevers is het van belang om de signalen van financiële problemen bij medewerkers te herkennen. Zo kunnen deze problemen extra verzuim als gevolg hebben. Voorkom (ernstige) problematiek op het gebied van financiën voor uw werknemer én uw organisatie en voorkom loonbeslagen; vroegtijdig het gesprek hierover aangaan met de medewerker kan veel ellende voorkomen. Door de medewerker bij te staan bij financiële problemen, maakt u de medewerker weer financieel zelfredzaam, vitaal en duurzaam inzetbaar!

De gecertificeerde budgetcoaches van De Arbodienst gaan voor u graag aan de slag en denken hierover graag met u mee! De Arbodienst heeft de visie dat medewerkers zelf verantwoordelijk blijven voor hun financiële huishouding. De budgetcoaches gaan met medewerkers aan de slag zodat zij hier weer grip op hebben en dragen zorg voor overzicht en inzicht bij werknemers, zonder zaken van hen over te nemen. Soms is een multidisciplinaire aanpak nuttig en kan een psycholoog worden betrokken om een echte gedragsverandering te kunnen creëren. Vanuit deze positie kunnen medewerkers weer een stip op de horizon zetten en daadwerkelijk keuzes gaan maken en hun gedrag hierop aanpassen.

Ervaart u zelf financiële onrust?

Het hebben van financiële problemen brengt in veel gevallen onzekerheid met zich mee en soms ook stress: dat is natuurlijk geen prettige situatie. De Arbodienst helpt u graag om van deze onrust weer financiële rust te maken. Samen met de budgetcoach van De Arbodienst gaat u aan de slag om weer overzicht te krijgen op de situatie.

Van geldzorgen naar zorgen voor geld!

Meer weten over budgetcoaching?

Neem dan een kijkje op de website van De Arbodienst of neem contact op met De Arbodienst voor meer informatie en de mogelijkheden.

Van geldzorgen naar zorgen voor geld!
MAAK HET VERSCHIL

Kom werken voor paraDIGMA groep en help ons het verschil te maken op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid!

GERELATEERDE BERICHTEN

Ga naar de bovenkant