Werken als veiligheidskundige

Bouwplaats-18

Welkom op paraDIGMA.nl

Werken als veiligheidskundige

Wat als je de organisatie hebt gevonden die bij je past, maar je wilt je ook verder ontwikkelen? Dit past niet altijd binnen dezelfde functie, maar je kunt je vaak wel in een soortgelijk onderwerp verdiepen. Het gebeurde Nathalie Ruscaa. Na haar start als assistent Adviseur Arbeid en Gezondheid merkte ze dat ze interesse had in het bijdragen aan een veiliger en gezonder werkklimaat.

Bijdragen leveren

“Ik begon in 2017 bij De Arbodienst, toen nog Argo Advies, als assistent Adviseur. De informele sfeer, de variatie in werkzaamheden en de mogelijkheden om te ontwikkelen trokken mij erg aan. Ik vind het belangrijk een essentiële bijdrage te kunnen leveren aan zowel in- als externe klanten van paraDIGMA groep en De Arbodienst. Werken in een vertrouwde omgeving, met plezier mijn werkzaamheden uitvoeren, en wanneer ik een klant heb kunnen adviseren met het verbeteren van de arbo omstandigheden ga ik met een voldaan gevoel naar huis.

Na verschillende uitdagingen te hebben gehad, kwam ik uiteindelijk terecht bij Team Veiligheid en Preventie. Hier hield ik mij onder andere bezig met het uitvoeren van de Risico-inventarisatie en Evaluatie (RI&E), waar je alle arbeidsrisico’s binnen organisaties in kaart brengt. Vanaf dat moment merkte ik dat ik het leuk vond om mij te verdiepen in het vak als Veiligheidskundige. Je draagt dan bij aan een veiliger en gezonder werkklimaat voor medewerkers!

Functie Veiligheidskundige

De functie van Veiligheidskundige is zeer veelzijdig en afwisselend. Dit komt voornamelijk door de grote diversiteit aan klanten. Het zorgt voor een uitdagende werkomgeving. Voor deze functie ben ik veel op bezoek bij onze klanten voor de uitvoering van de RI&E, hierbij ga ik met diverse medewerkers in gesprek om de arbo omstandigheden in kaart te brengen, en observeer ik de locatie en de werkwijze van de medewerkers. Nadat ik voldoende informatie heb verzameld, rijd ik door naar één van de regiokantoren of naar huis en ga ik aan de slag met de rapportage van de RI&E en het bijbehorende Plan van Aanpak. Ook houd ik me bezig met de administratieve zaken rondom de RI&E zoals het opstellen van offertes, facturatie en het onderhouden van klantcontact. Maar een stukje ondersteuning bij het oppakken van het Plan van Aanpak wanneer de werkgever hier behoefte aan heeft, hoort er ook bij.

Werken bij paraDIGMA groep

Doorgroeimogelijkheden zijn er volop binnen paraDIGMA groep en je wordt erg gesteund bij jouw ontwikkelmogelijkheden. Zo ben ik in juni 2021 gestart met de opleiding Middelbaar Veiligheidskundige en heb ik die inmiddels afgerond. Bij deze opleiding heb ik geleerd wat er voor nodig is om een veilige en gezonde werkomgeving naar een hoger niveau te brengen, hoe je de veiligheid op de werkvloer in kaart kunt brengen, de risico’s analyseert en hierover een passend advies uit brengt. Nu ben ik begonnen aan de opleiding Hoger Veiligheidskundige en hoop deze in maart 2024 af te ronden!

Wij zijn altijd op zoek naar collega’s die zich net zo thuis voelen bij paraDIGMA groep als ik. Het team bestaat uit een Arbeids- en Organisatiedeskundige en een Middelbare Veiligheidskundige, ieder met zijn eigen talenten en vaardigheden. We werken samen met diverse kerndeskundige zoals een Arbeidshygiënist en een Hoger Veiligheidskundige.

Wanneer je graag deel wilt uitmaken van een leuk team, wilt werken in een informele werksfeer, houdt van gezellige borrels en waanzinnige personeelsfeesten voel je je al snel thuis. Ben jij een Gecertificeerd Hoger Veiligheidskundige met een vriendelijke en klantgerichte persoonlijkheid en wil je ook graag je eigen agenda beheren? Dan kan je hier je geluk niet op. Met ons team maken we de arbeidswereld steeds een stukje veiliger. Als dat geen voldaan gevoel geeft…”

Enthousiast?

Spreekt het verhaal van Nathalie Ruscaa jou aan en wil je ook komen werken bij paraDIGMA groep? Bekijk dan onze openstaande vacatures! We zijn nog op zoek naar een collega Veiligheidskundige, ben jij dit? Solliciteer dan nu, we maken graag kennis met je!

Werken als veiligheidskundige bij paraDIGMA groepNahalie Ruscaa, veiligheidskundige bij De Arbodienst

Het laatste nieuws