Werkgever, stop nu eens met uren registreren!
Inklokken in de ochtend en uitklokken met iedere pauze en wanneer je weg gaat; bij veel organisaties is dit nog steeds de norm. De reden: dan kunnen werkgevers zien of iedereen voldoet aan de contracturen. Vervolgens wordt het gezien als een bonus wanneer medewerkers een stap extra zetten en overwerken. Maar wanneer het voortgangsgesprek om de hoek komt kijken, komt de aap uit de mouw. Ondanks dat de medewerker heeft voldaan aan de contracturen, en zelfs meer heeft gewerkt dan verplicht is, blijkt dat deze alsnog als onvoldoende functionerend wordt beoordeeld. Wat is dan het nut van het registreren van de (teveel gemaakte) uren?
Het evaluatiegesprek
Natuurlijk is het heel begrijpelijk dat het in sommige branches niet anders kan dan uren te noteren. Denk aan branches waarin er in diensten wordt gewerkt of waar het aantal te werken uren niet per dag vaststaat. Dit laat echter veel branches en functies over waarin het niet ‘verplicht’ is om uren te registreren, vooral als dit tijdens het evaluatiegesprek niet meetelt.
Neem als voorbeeld twee collega’s die op dezelfde afdeling werken, beide 40 uur per week en met hetzelfde takenpakket. De ene collega heeft iedere dag na 4 uur werken de taken al afgerond en zit de rest van de dag te wachten hij of zij naar huis kan. De andere collega werkt bijna iedere dag over omdat het werk niet af is. Hoe verlopen de evaluatiegesprekken in dit geval? Wordt de collega die minder uren werkt, maar wel productief is, hierop afgerekend door de werkgever?
Focus op vertrouwen en autonomie
Bij paraDIGMA groep zijn wij lang geleden gestopt met uren tellen. Sterker nog, we hebben dat nog nooit gedaan. Het registreren van uren leidt vaak tot een verkeerde focus op het aantal gewerkte uren, in plaats van op de kwaliteit van het werk en de behaalde resultaten. Bij paraDIGMA groep geloven we dat vertrouwen en autonomie essentieel zijn voor de motivatie van medewerkers. Door hen de ruimte te geven om het werk op hun eigen manier en in hun eigen tempo te organiseren, stimuleren we persoonlijk leiderschap en creëren we een gezonde bedrijfscultuur.
Win-winsituatie voor de werkgever en medewerker
Dus, werkgevers, stop met het vasthouden aan het urenregistratiesysteem. Grijp de kans om een cultuur te creëren die draait om vertrouwen. Geef uw medewerkers de vrijheid om te doen waar zij goed in zijn. Dit leidt niet alleen tot tevreden medewerkers, maar ook tot een hogere productiviteit. Een win-winsituatie voor zowel de werkgever als de medewerkers!
Ontwikkel een gezonde bedrijfscultuur
Bij paraDIGMA groep hechten we veel waarde aan het creëren van een gezonde bedrijfscultuur. Dit doen we onder meer door geen uren te registreren en de medewerkers zoveel mogelijk autonomie te geven, maar het gaat nog veel verder dan dat. Wilt u uw organisatiecultuur verbeteren en het verschil maken voor de duurzame inzetbaarheid van uw medewerkers? Schakel dan paraDIGMA groep en haar labels in. Neem vrijblijvend contact met ons op, wij kijken graag met u wat wij voor uw organisatie kunnen betekenen.

Kom werken voor paraDIGMA groep en help ons het verschil te maken op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid!
GERELATEERDE BERICHTEN
We zijn net gewend aan Gen Z op de werkvloer, maar de volgende generatie staat al weer voor de deur. Het gaat dan over Generatie Alpha, oftewel Gen Alpha. Deze generatie is [...]
Hybride werken is onderdeel geworden en gebleven van onze werkcultuur, veel medewerkers hebben het zelf opgenomen in hun contract dat zij niet meer fulltime naar kantoor hoeven te komen. Medewerkers die in [...]
Feedback geven en ontvangen is een belangrijk onderdeel van een positieve organisatiecultuur en om professionele groei en ontwikkeling te realiseren. Vaak gaat men er vanuit dat feedback alleen gegeven en ontvangen wordt [...]