Karst Tjoelker

Testimonials-155

Welkom op paraDIGMA.nl

Testimonials-161
Psycholoog bij PSION

Karst Tjoelker

Toen ik als psycholoog voor PSION solliciteerde, wist ik direct dat paraDIGMA groep een vreemde eend in de bijt was. Aan het einde van mijn sollicitatiegesprek met Jessica (algemeen directeur van PSION) en Rudo (CEO), wist ik dat ik een bijzondere plek had gevonden. Een plek, waarvan ik niet had verwacht dat het bestond, eerlijk gezegd – en dat meen ik oprecht. ParaDIGMA groep is voor mij een club met een hart. Eerlijkheid, verantwoordelijkheid en empathie zijn termen die je bij veel bedrijven tegenkomt, binnen paraDIGMA groep betekenen ze ook echt iets. Er is een grote eerlijkheid naar elkaar toe binnen het bedrijf en als het nodig is wordt iemand aangesproken, en dan niet per se zachtzinnig. Niet om een schuldige aan te wijzen, wel om bewustzijn te creëren. En, verandering. Beweging. Of dat nou bij een cliënt is, of bij een collega.

 ‘Authenticiteit’ is nog zo’n begrip. Je móet wel authentiek durven zijn want zodra je een rol speelt dan wordt je bij wijze van spreken uit het raam gekieperd. paraDIGMA groep heeft me een plek gegeven waar ik mezelf kan zijn, samen met alle randjes, onzekerheden en andere eigenaardigheden. Een plek waarin persoonlijke groei iets waard is, waar je niet een deel van jezelf hoeft thuis te laten om er bij te mogen horen. Integendeel.

Het belangrijkste wat ik tot nu toe geleerd heb is dat eerlijkheid en ongedwongenheid het verst komt met mensen. Ik denk graag na over dingen, lang en diep, en dat was nou juist hetgeen wat me dwars zat toen ik net bij PSION kwam werken. Het werken vanuit gevoel, het gewoon zeggen wat je vindt, spontaan durven zijn – het lijken vanzelfsprekende dingen, maar ik moest het mezelf echt weer durven toestaan. Het heeft me in mijn werk al zoveel mooie momenten opgeleverd! Tegelijkertijd heeft me een dieper besef gegeven van de gigantische emotionele armoede die er in ons land heerst. Ik ben echt heel dankbaar voor het feit dat ik een organisatie heb gevonden die daar iets tegenin durft te brengen!