Bart van Loon

Testimonials-7

Welkom op paraDIGMA.nl

Testimonials-17
Arbeidsdeskundige bij Inverzo

Bart van Loon

Sinds begin 2017 werk ik als arbeidsdeskundige bij paraDIGMA groep – waarvan sinds maart 2019 onder het label ‘Inverzo’. Ik ben bij paraDIGMA groep terechtgekomen na contact met mijn collega Grace Bauer. Destijds werkte ik parttime als arbeidsdeskundige en ik was op zoek naar een fulltime dienstverband. Grace was destijds op zoek naar een uitbreiding van haar team en kon mij een fulltime dienstverband aanbieden bij paraDIGMA groep. Ik was eigenlijk nog helemaal niet op de hoogte van de werkwijze van paraDIGMA groep en wist niet hoe mijn arbeidsdeskundig werk anders zou zijn ten opzichte van hoe ik dit altijd had gedaan. Door de jaren heen heb ik het paraDIGMA DNA ervaren en nu kan ik niet meer zonder.

Vanaf dag één kreeg ik het volste vertrouwen om met complexe casuïstiek aan de slag te gaan. Ik ben altijd erg van de procedures en richtlijnen; dat is ook een fijne eigenschap om te hebben als arbeidsdeskundige. Maar soms kan het je ook beperken om buiten de kaders te denken, iets wat ik bij paraDIGMA groep gelukkig heb geleerd. Het gaat immers om de mens, de persoon die voor je zit, hoe hij/zij zich voelt in een situatie van langdurige arbeidsongeschiktheid. Het is vervolgens aan mij om middels de juiste houding en het juiste gedrag een band te creëren met de medewerker, zodat we in vertrouwen met elkaar kunnen spreken. De essentie van mijn vak gaat immers ook over mens, werk en inkomen en we moeten niet vergeten dat we in onze gesprekken de mens in eerste instantie centraal moeten stellen. Hem of haar aandacht moeten geven, interesse en empathie  tonen om vervolgens informatie te verkrijgen over werk en inkomen.

Essentieel in dit gesprek is ook om gedrag te kunnen waarnemen, te kunnen benoemen en daarop te anticiperen. Dat is voor de medewerker in kwestie niet altijd leuk om te horen, maar is wel essentieel voor het gesprek en de verdere procedure.

In het laatste gesprek zit ik altijd met alle partijen om tafel, daar probeer ik niet alleen op te sommen wat theoretisch wel en niet kan, maar probeer ik met name de adviezen te geven, zodat werkgever en medewerker met elkaar aan de slag kunnen gaan. Om te komen tot duurzaam passend en fijn werk, wat iemand met veel plezier kan uitvoeren voor een langere periode. Daar is iedereen bij gebaat.

Het mooie van paraDIGMA groep is dat we met een groep collega’s zijn die soms vanuit diverse labels met deze medewerkers aan de slag gaan, maar allemaal vanuit hetzelfde gedachtegoed en daar wil ik bij horen.

Wil jij net als Bart komen werken bij Inverzo of een van de andere labels van paraDIGMA groep? Bekijk dan snel onze vacatures en solliciteer! 

Werken bij paraDIGMA groep