Suzanne Meijers over het verbod op verbod nevenwerkzaamheden en de Wet werken waar je wilt | Anders Denken Podcast #7

ADPbanner

Welkom op paraDIGMA.nl

Wet & Regelgeving

Suzanne Meijers over het verbod op verbod nevenwerkzaamheden en de wet werken waar je wilt | Anders Denken Podcast #7

Nieuwe wetswijzingen en wetsvoorstellen liggen op de loer. Hoe moeten organisaties hiermee omgaan? 

Suzanne Meijers, arbeidsrechtadvocaat en ondernemer, en auteur van het boek “Geen gedoe met personeel”, weet zwaar juridische stof toch duidelijk en behapbaar te maken. Naast de belangrijke wetswijzingen over thuiswerkkostenvergoeding, tewerkstellingsvergunningen en flexkrachten, staan er komende periode nog een aantal belangrijke wijzigingen op de plank. Zo komt er een ‘Verbod op verbod op nevenwerk’ en ligt er een wetsvoorstel ‘Wet Werken waar je wilt’.  Op dit moment is er geen wetgeving over nevenwerk, maar hebben werkgevers dit wel opgenomen in de arbeidsovereenkomst. Per 1 augustus 2022 gaat hier verandering in komen en dat betekent dat werkgevers niet zomaar een verbod op nevenwerkzaamheden kunnen opleggen, tenzij er een rechtvaardigingsgrond is.

Suzanne Meijers is arbeidsrechtadvocaat in Utrecht, staat werkgevers en werknemers bij en is een vraagbaak voor HR-specialisten. Zij gaat met Cis Hageman, de host van paraDIGMA groep, in gesprek over deze twee hedendaagse onderwerpen. In hoeverre moet een medewerker inzicht geven in zijn nevenwerkzaamheden en hoe stel je als organisatie een rechtvaardigingsgrond op? Wat is de impact hiervan op de relatie tussen werkgever en medewerker?

Cis vraagt het aan Suzanne en gaat in gesprek over wat werkgevers het beste kunnen doen, waarom het als werkgever goed is om hierover na te denken en hoe belangrijk het wetsvoorstel en de wijziging zijn.

Iedere laatste donderdag van de maand kunt u weer een nieuwe aflevering beluisteren van de Anders Denken Podcast. Met deze podcast willen we prikkelen, informeren en inspireren op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid.

Het laatste nieuws