Rudo Vissers over de overspannen arbeidsmarkt, is binden en boeien de oplossing? | Anders Denken Podcast #10

ADPbanner

Welkom op paraDIGMA.nl

Binden & Boeien

Rudo Vissers over de overspannen arbeidsmarkt, is binden en boeien de oplossing? | Anders Denken Podcast #10

De spanning op de arbeidsmarkt neemt toe. Overal komen ondernemers mensen te kort. Je medewerkers binden en boeien lijkt de oplossing. Maar is dat ook zo? En hoe doe je dat op een gezonde manier? 

In onze nieuwste Anders Denken Podcast geeft Rudo Vissers antwoord. Hij blikt terug op het Anders Denken Symposium en deelt zijn visie op de ‘overspannen’ arbeidsmarkt. Interessant, want is die markt eigenlijk wel overspannen? Of hebben we hier te maken met een welzijnsprobleem? De CEO van paraDIGMA groep vertelt…

“Op dit moment heeft Nederland zo’n 600.000 open vacatures. Tegelijkertijd verzuimt er in ons land een even groot aantal medewerkers. Daarbij telt Nederland ook nog zo’n 500.000 werkelozen. Dat betekent dat er 1.100.000 mensen thuis zitten. Hebben we dan een capaciteitsprobleem of lukt het ons simpelweg niet om mensen op een goede plek aan het werk te zetten én te houden?’

De oplossing van het personeelstekort? Die zit hem volgens Vissers, voor een groot deel, in open communicatie. “Ga als werkgever het gesprek aan en vraag je medewerker of hij het naar zijn zin heeft bij jou. Ja, dat is spannend, want je kunt zomaar eens een (te) eerlijk antwoord krijgen. Maar weet je wat nóg erger is? Een medewerker die uitvalt. Stop met binden en boeien en start met inspireren en snoeien.”

Benieuwd naar de visie en gouden tip van Vissers?

Luister iedere laatste donderdag van de maand naar een nieuwe aflevering van de Anders Denken Podcast. Deze podcast prikkelt, informeert en inspireert op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid.

Het laatste nieuws