WAT SPEELT ER OP
HET GEBIED VAN
DUURZAME INZETBAARHEID

Anders Denken Podcast S2E08 met Hamid Ibrahimi

Hamid Ibrahimi over zijn visuele beperking en zijn baan bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken | Anders Denken Podcast S02E08 

In onze nieuwste Anders Denken Podcast bespreekt host Cis Hageman met Hamid Ibrahimi hoe zijn functie als Adviseur Banenafspraak bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken is ontstaan, waar hij binnen zijn baan naar streeft en hoe hij dit doet met zijn visuele beperking.  

Ibrahimi houdt zich dagelijks bezig met mensen met een arbeidsbeperking en hoe deze op een duurzame manier aan de slag kunnen bij het Ministerie van Buitenlandse Zaken. Hij geeft daarnaast gevraagd en ongevraagd advies aan verschillende afdelingen, en wat er precies bij kijken komt bij het in dienst nemen en vooral ook in dienst houden van mensen met een arbeidsbeperking: 

“We hebben een quotum vanuit de overheid om tot 2025 125.000 banen te creëren voor mensen met een arbeidsbeperking, omdat teveel van deze mensen thuis zitten. Ik focus me voornamelijk op de mensen die een doelgroep indicatie hebben vanuit het UWV, wat betekent dat ze een aantoonbare beperking hebben. Hierdoor hebben ze recht op bepaalde voorzieningen, waardoor ’t gemakkelijker is voor een werkgever om kandidaten aan te nemen, vanwege regelingen, subsidies en dergelijke.” 

Ibrahimi doet altijd zijn best om zo’n plaatsing een succesvol te laten zijn: “Ik zorg dat afdelingen op de hoogte zijn van welke aanpassingen zijn er eventueel nodig, waar rekening mee gehouden dient te worden. Soms is een vaste werkplek nodig of zijn er bepaalde hulpmiddelen nodig. Dat soort dingen geef ik mee aan de afdelingen zodat zij weten waar ze aan toe zijn, zodat de plaatsing een succes kan worden.” 

Een andere manier om zo’n plaatsing succesvol te laten zijn, doet Ibrahimi door middel van ‘jobcrafting’: “Normaal gesproken heb je een functie waar sollicitanten op reageren, en dan kies je de beste. Bij jobcrafting draaien we dat proces juist om. Ik kijk naar een kandidaat, en kijk dan wat voor werk er bij die kandidaat past. Zo ‘craften’ we de perfecte werkplaats voor de kandidaat.” 

Luister iedere laatste donderdag van de maand naar een nieuwe aflevering van de Anders Denken Podcast. Deze podcast prikkelt, informeert en inspireert op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid.

MAAK HET VERSCHIL

Kom werken voor paraDIGMA groep en help ons het verschil te maken op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid!

GERELATEERDE BERICHTEN

Ga naar de bovenkant