WAT SPEELT ER OP
HET GEBIED VAN
DUURZAME INZETBAARHEID

Anders Denken Podcast S2E09 met Rudo Vissers

Rudo Vissers over het Anders Denken Symposium 2023  | Anders Denken Podcast S02E09

In deze aflevering van de Anders Denken podcast, kijken podcast-host Cis Hageman samen met paraDIGMA groep CEO Rudo Vissers terug op het Anders Denken Symposium van 2023. Dit jaar stond het symposium in het teken van “Structuur Barbaren.” In deze aflevering wordt er gereflecteerd op de boeiende inzichten die werden gedeeld door de sprekers van het symposium.

Naast Rudo Vissers zelf waren er tal van andere sprekers bij het Anders Denken Symposium. Een van de sprekers was Peter Ros, wiens lezing een diepgaande discussie op gang bracht over de veranderende aard van structuren in organisaties. Ros liet zien hoe innovatie en flexibiliteit steeds belangrijker worden in een wereld die voortdurend evolueert. “Hij is iemand die net als ik als een soort ‘Don Quichot’ ook vecht voor het loslaten van regels en structuren eens los in organisaties, ik vind dat je op dat moment iemand van het leven ziet genieten.”

Marcia Goddard, een neurowetenschapper, bood als spreker een wetenschappelijk perspectief op de menselijke hersenen en de rol van structuur in het begrijpen van ons gedrag en onze besluitvorming. Haar presentatie benadrukte het belang van inzicht in de neurologische aspecten van structuur in de moderne samenleving. Ook Rudo Vissers was daarvan onder de indruk: “Vanuit de kennis en de wetenschap van ons brein beschrijft zij hoe moeilijk wij het vinden om om te gaan met alles wat anders is dan wat wij gewend zijn. Wij vinden nog steeds neurofysiologisch gezien verandering lastig en voelt dat vaak onveilig.”

De presentatie van Theo Jansen kwam die bekend staat om zijn kinetische sculpturen, was ook erg interessant. Zijn bijdrage aan het symposium zette de toon voor een boeiende dialoog over de grens tussen kunst, technologie en structuur, en hoe deze elementen elkaar beïnvloeden en inspireren. “Theo Jansen maakt van structuren cultuur, en dan komt het tot leven. Dat vind ik fascinerend. Dat is ook precies wat ik binnen organisaties mooi vind om in mee te nemen.”

Luister iedere laatste donderdag van de maand naar een nieuwe aflevering van de Anders Denken Podcast. Deze podcast prikkelt, informeert en inspireert op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid.

MAAK HET VERSCHIL

Kom werken voor paraDIGMA groep en help ons het verschil te maken op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid!

GERELATEERDE BERICHTEN

Ga naar de bovenkant