WAT SPEELT ER OP
HET GEBIED VAN
DUURZAME INZETBAARHEID

Anders Denken Podcast S2E013 met Kim Jansen

Kim Jansen over generatiediversiteit op het werk | Anders Denken Podcast #12

Wat zijn de verschillen tussen de generaties op de werkvloer? En hoe benut je die generatiediversiteit? In onze nieuwste Anders Denken Podcast geeft generatie expert Kim Jansen antwoord. Zij helpt organisaties bruggen te slaan en de generatieverschillen te gebruiken. Met als doel, een inclusieve en toekomstbestendige organisatie, waarin jong en oud elkaar versterken en ieders talent wordt benut.

Volgens Jansen zijn er vijf generaties actief op de werkvloer: de Babyboomers (1940 – 1955), Generatie X (1955 – 1970), de Pragmaten (1970 – 1985), Generatie Y, ook wel Millennials genoemd (1985 – 2000) en Generatie Z (2000 – 2015). ‘De Babyboomers denken vooral in een baan voor het leven. Generatie X denkt in expertise: je kiest en vak uit en wordt daar goed in. De Pragmaten denken in stappen maken, groeien en geld verdienen. Generatie Y heeft een fluïde kijk op werken en wil vooral een baan die leuk en zinvol is. En Generatie Z is toekomstgericht en wenst (financiële) zekerheid, maar wil ook flexibiliteit.’

Helaas is de kloof tussen de Pragmaten (onze huidige managers) en Generatie Z ontzettend groot, zegt Jansen. ‘De Pragmaten zijn heel erg rationeel, pragmatisch en volgens een fixed mindet opgevoed: ga maar doen. Daarmee zijn zij heel zelfredzaam geworden. De jonge generatie is emotioneel en fluïde opgevoed, wat onzekerheid met zich meebrengt. Dat verschil leidt tot onbegrip op de werkvloer. De Pragmaten denken: “doe niet zo moeilijk, ga gewoon werken”, terwijl Generatie Z niets wil “moeten” en juist meer vriendelijkheid verlangt.’

Benieuwd naar de inzichten en adviezen van Janssen?

Luister iedere laatste donderdag van de maand naar een nieuwe aflevering van de Anders Denken Podcast. Deze podcast prikkelt, informeert en inspireert op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid.

Luister iedere laatste donderdag van de maand naar een nieuwe aflevering van de Anders Denken Podcast. Deze podcast prikkelt, informeert en inspireert op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid.

MAAK HET VERSCHIL

Kom werken voor paraDIGMA groep en help ons het verschil te maken op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid!

GERELATEERDE BERICHTEN

Ga naar de bovenkant