WAT SPEELT ER OP
HET GEBIED VAN
DUURZAME INZETBAARHEID

Terugblik radio-uitzending BNR Zakendoen met Rudo Vissers

“Focus op preventieve dienstverlening in plaats van curatieve dienstverlening”

11 april was Rudo Vissers, CEO van paraDIGMA groep, te gast bij BNR Zakendoen. Hier sprak hij over onze visie en aanpak op het gebied van verzuimmanagement en duurzame inzetbaarheid. Een onderwerp dat naar voren kwam was onze focus op preventieve dienstverlening in plaats van curatieve dienstverlening. We willen organisaties helpen om verzuim te voorkomen en niet alleen genezen. Door een spiegel voor te houden, kunnen we samen met de organisatie de oorzaken van verzuim aanpakken en daarmee verzuim en uitval verminderen.

Tijdens het interview bevestigde Rudo dat leiderschap en bedrijfscultuur belangrijke factoren zijn bij het verminderen van dit verzuim en uitval. Daarnaast benadrukte Rudo dat het niet alleen gaat om het bieden van secundaire arbeidsvoorwaarden om medewerkers te binden, maar vooral om de inhoud van het werk. Werkgevers die zich richten op “gouden handboeien” schieten zichzelf in de voet, omdat verzuim vaak hoger is in organisaties waar medewerkers alleen voor de voordelen werken en niet voor het werk zelf.

De gehele aflevering terugluisteren? Dat kan via deze link.

Meer weten?
Wilt u meer weten over de visie van paraDIGMA groep? Kijk dan ook bij onze aanpak. paraDIGMA groep is een overkoepelende organisatie met expertise op alle deelgebieden van duurzame inzetbaarheid. Onder paraDIGMA groep vallen meerdere labels met dienstverlening op het gebied van mens, werk en gezondheid.

bnr zakendoen
MAAK HET VERSCHIL

Kom werken voor paraDIGMA groep en help ons het verschil te maken op het gebied van Duurzame Inzetbaarheid!

GERELATEERDE BERICHTEN

Ga naar de bovenkant