Maaike Meulenbroek, CCO bij paraDIGMA groep, te gast bij BNR Zakendoen

Maaike BNR studio

Welkom op paraDIGMA.nl

Duurzame Inzetbaarheid

Maaike Meulenbroek, CCO bij paraDIGMA groep, te gast bij BNR Zakendoen

Afgelopen week was Maaike Meulenbroek, commercieel directeur van paraDIGMA groep de hele week te gast als Zakenpartner in het radioprogramma BNR Zakendoen. Zij schoof aan naast presentator Thomas van Zijl. Van stress-eikels tot burn on, Maaike haalde opvallende nieuwsitems van de dag aan en kreeg tijdens de uitzending de kans om meer te vertellen over (de visie en werkwijze van) paraDIGMA groep en haar labels. Zij ging onder andere in op het belang van preventie, werkgeluk, mentale gezondheid en verzuim, de vitaliteitsscan en de werk-privé balans. 

Benieuwd naar wat Maaike te vertellen heeft? Beluister de afleveringen van BNR Zakendoen terug via onderstaande links of via Spotify.

Maandag

"Werkdruk is vrijwel nooit de enige oorzaak van een burn-out", reageert Maaike Meulenbroek op het nieuws van de dag dat zij aandraagt in de uitzending. Maar wat dan wel de oorzaken van burn-out klachten zijn?

Luister hier de uitzending van maandag 24 oktober om daar achter te komen:

Maandag 24 oktober

Dinsdag

Hoe kunt u ervoor zorgen dat het verzuim in uw organisatie lager wordt? Door goed voor uw medewerkers te zorgen. paraDIGMA groep gelooft in een aanpak aan de voorkant. Maaike Meulenbroek zegt hierover het volgende: "Natuurlijk is het belangrijk om het binnen de organisatie goed ingericht te hebben voor de medewerkers die al in het arbeidsverzuim zitten, maar het is nog veel belangrijker om met de veel grotere groep medewerkers aan de slag te gaan waar ogenschijnlijk nog niks mee aan de hand is. ... Leiderschap en cultuur zijn het allerbelangrijkste, als het jouw organisatie lukt om medewerkers met plezier naar het werk te laten komen, zal je merken dat het verzuim binnen die organisatie veel lager is."

Beluister hier de uitzending van dinsdag 25 oktober:

Dinsdag 25 oktober

Woensdag

“Als het je lukt om als leidinggevende op elk niveau, ook als directeur, oprecht aandacht te hebben voor je mensen, dan lukt dat alleen als je een niet al te groot team hebt. We zien in organisaties dat als er zo’n grote span of control is de dat leidinggevende juist voor waar hij of zij goed in is, -namelijk leidinggeven- geen tijd meer heeft.”

Beluister hier de uitzending van woensdag 26 oktober:

Woensdag 26 oktober

Donderdag

Veel organisaties willen of doen al iets met vitaliteit. Toch slaan vooral de mensen die zelf al wat bewuster zijn van vitaliteit aan op een sportschool abonnement via de werkgever of de gezondere keuze in de kantine. Hoe bereikt u nou juist die groep die dat niet uit zichzelf doet?

In deze aflevering gaat Maaike in op onze vitaliteitsscan; de FITanalyse: "Met deze scan kunnen we niet alleen meten hoe vitaal de medewerker is, maar we kunnen op basis van onder andere iemands karaktereigenschappen in kaart brengen hoe hij omgaat met vitaliteit. Zo kunt u als werkgever en leidinggevende meer inzicht krijgen in het gedrag van uw medewerkers en sturen op vitaliteit."

Meer weten over de FITanalyse? Kijk dan eens op de website van ons vitaliteitslabel getFIT en luister de uitzending van donderdag 27 oktober:

Donderdag 27 oktober

Vrijdag

Vóór de pandemie waren de leaseauto en het sportabonnement het meest belangrijk, inmiddels blijkt uit onderzoek dat de werkplek zelf en flexibiliteit nu als belangrijkste worden ervaren. Denk aan het thuiswerken. Maar, met de stijgende energieprijzen komen de eerste geluiden al op dat het misschien toch aantrekkelijker is om weer naar kantoor te komen. Hoe behouden we de juiste werk-privébalans? “Ik denk dat autonomie een van de belangrijkste dingen is die je een medewerker kunt geven om de werk-privé balans te behouden.”, geeft Maaike Meulenbroek tijdens deze uitzending aan. Hoe dat precies zit?

Beluister hier de uitzending van vrijdag 28 oktober:

Vrijdag 28 oktober

 

Het laatste nieuws