Gezonde bedrijfscultuur

Personal trainer-17.1

Welkom op paraDIGMA.nl

Gezonde bedrijfscultuur vormt de basis

Een organisatie speelt een grote rol in het goed functioneren en de mate van vitaliteit van medewerkers. Immers, een medewerker is veel op het werk. Maar wat als een medewerker niet meer ‘de oude is’? Niet hoeft niet altijd te betekenen dat een medewerker ziek is, maar het kan ook zijn dat een medewerker zich ziek voelt. De cultuur in een organisatie kan hier het verschil in maken

Wat is een gezonde bedrijfscultuur?

Een bedrijfscultuur noemen we ‘gezond’ wanneer medewerkers zinvol werk doen, vrijheid ervaren en waardering krijgen. Een goede aanvulling hierop is dat medewerkers elkaar eerlijke feedback geven door met elkaar in gesprek te gaan over elkaars gedrag, wanneer het goed gaat, maar ook wanneer het beter kan. Dit bevordert de persoonlijke ontwikkeling van medewerkers.

In een tegenoverstelde cultuur is er juist geen autonomie en waardering en er is geen ruimte voor feedback.

Neem de tijd

Het ontwikkelen van een gezonde organisatiecultuur gebeurt niet van de ene op de andere dag. De snelheid hangt vaak af van het verschil tussen het huidige en het doel en de bereidheid om dat doel te behalen. De bereidheid en motivatie om actief te investeren in een gezonde bedrijfscultuur moet vanuit de organisatie komen, dit kunnen wij niet opleggen. Inzien dat er verandering nodig is, is vaak een eerste stap. Wij helpen u graag met die eerste stap en de toch die volgt. Samen met onze labels kijken wij naar de wensen en het doel, om vervolgens te kijken welke stappen hiervoor gezet moeten worden.

Naast een gezonde bedrijfscultuur speelt persoonlijkleiderschap ook een grote rol in de mate van duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie. Lees hier meer over persoonlijk leiderschap.

Ondersteun organisaties

Wil jij organisaties ondersteunen bij het zetten van die eerste stap of tijdens het hele ontwikkelproces. Kom dan werken bij paraDIGMA groep! Al onze labels zijn in hun eigen vakgebied gespecialiseerd in het verhogen van de duurzame inzetbaarheid. Daarom zijn wij altijd op zoek naar diverse enthousiaste talenten vanuit alle hoeken van het land. Bekijk ons actuele vacature aanbod op onze website en solliciteer! Staat er geen vacature voor jou tussen? Stuur ons dan een open sollicitatie. Wij gaan graag met je in gesprek.