Persoonlijk leiderschap in uw organisatie

Opticien-11

Welkom op paraDIGMA.nl

Neem de regie met persoonlijk leiderschap

Hoe jij je voelt, binnen en buiten het werkt, is voor een groot deel afhankelijk van hoe jij in het leven staat. Eet je gezond, ga je op tijd naar bed, rook je? Maar ook: heb je het nog wel naar je zin op het werk, neem je verantwoordelijkheid, ben je bereid te veranderen om een stap verder te komen? Al de vragen geven antwoord op de mate van grip die iemand heeft op zijn of haar leven. Dit niveau is van grote invloed op de duurzame inzetbaarheid binnen de organisatie.

Definitie voor persoonlijk leiderschap

Als we het hebben over persoonlijk leiderschap gaat het over regie nemen op jouw eigen leven. Ondanks dat het leven vaak wordt opgesplitst in twee onderdelen, werk en privé, hebben deze twee voor persoonlijk leiderschap veel invloed op elkaar. Het gaat namelijk ook hoe gelukkig ben je en durf jij de keuzes te maken en de stappen te zetten om (nog) gelukkiger te worden. Past jouw werk niet meer bij jou? Dan is de kans groot dat je hier buiten het werk ook mee zit en last van krijgt. Andersom geldt hetzelfde. Maar zolang de medewerker hier niks aan veranderd, zal het probleem ook niet weg gaan.

Persoonlijk leiderschap binnen de organisatie

Zit de medewerker niet meer op zijn of haar plek, dan daalt het werkgeluk, is de medewerker minder bevlogen of productief en is de kans groter dat een medewerker verzuimt. Als organisatie wilt u natuurlijk dat een medewerker tijdig aan de bel trekt zodat u samen een oplossing kan zoeken. Hiervoor moet de medewerker wel zelf stappen zetten om dit te melden bij de leidinggevende of HR. Met een gezonde bedrijfscultuur ervaart de medewerker de vrijheid om dit ook aan te geven zonder het gevoel te krijgen dat hij of zij hiervoor benadeelt wordt.

Meer informatie

Wilt u weten wat een bepaalde situatie kan doen met het persoonlijk leiderschap van een medewerkers? Houd dan onze nieuwspagina in de gaten. Hier plaatsten wij regelmatig artikelen op als ‘De invloed van financiële stress op duurzame inzetbaarheid’ of ‘Help! Mijn werkgeluk is uit balans’. Of wil jij organisaties ondersteunen bij het op de kaart zetten van persoonlijk leiderschap en duurzame inzetbaarheid. Maak dan zelf de stap en kom werken bij paraDIGMA groep of een van haar labels. Samen maken we heel Nederland Duurzaam Inzetbaar.