Informatie rondom log4j

Bouwplaats-14

Welkom op paraDIGMA.nl

Informatie rondom log4j

Deze week werd bekend dat er een kwetsbaarheid gevonden is in de loggingtool Apache Log4j die gebruikt wordt in veel softwarepakketten en hardware-applicaties van verschillende leveranciers. Graag informeren wij u via deze weg graag wat dit betekent en welke stappen paraDIGMA groep heeft ondernomen om de veiligheid te waarborgen.

Het Nationaal Cyber Security Centre (NCSC) deelde recent een lijst van software die vatbaar is voor het grote Shell4log-beveiligingsgat waarlangs systemen zijn over te nemen. Simpelweg betekent dit dat het door deze fout gemakkelijker is voor hackers om binnen te dringen in systemen die deze software gebruiken. paraDIGMA groep heeft hierover nauw contact gehad met leveranciers; zij doen er alles aan om de veiligheid te waarborgen. In de software waar paraDIGMA groep mee werkt, zijn geen kwetsbaarheden gevonden.

Het is ons streven om de veiligheid van onze gegevens op het allerhoogste niveau te behouden. Samen met onze leveranciers Visma Verzuim en Planningsagenda.nl alsmede onze Cloud-omgeving hebben wij vanaf vorige week al alle noodzakelijke en mogelijke acties ondernomen om de veiligheid te waarborgen.

Mocht u naar aanleiding van dit bericht nog vragen hebben, neem dan gerust contact met ons op via servicedesk@paradigma.nl of 088-0322400.

Het laatste nieuws